Go Back
בראוניז אלפחורס

בראוניז אלפחורס מדהימים ונדירים

מרקם חלומי עם חווית טעמים אגדית
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

תבנית רינג או קפיץ גודל 20

המצרכים

לבסיס עוגיית אלפחורס:

  • 50 גרם חמאה
  • ¼ כוס אבקת סוכר (40 גר)
  • 2 חלמונים
  • ½ כוס דחוסה קורנפלור (70 גר)
  • כוס קמח (50 גר)
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • כפית סודה לשתיה
  • קמצוץ מלח

למלית בראוניז:

  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר (עדיף 60% מוצקי קקאו)
  • 1 כוס קוקוס (90 גרם)
  • ¼ כוס קורנפלור (30 גרם)
  • ¾ כוס סוכר חום
  • 5 ביצים
  • 1 ½ כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לציפוי ריבת חלב:

  • 4 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה

  • מערבבים יחד את כל חומרי בצק עוגיית האלפחורס.
  • בתבנית רינג - משמנים את הרינג. מרדדים על גבי נייר האפייה את הבצק וקורצים לגודל הרינג, את שאריות הבצק שנחתכו בצדדים נשים על גבי הבצק ומאחדים עם כף הפוכה.
  • בתבנית קפיץ - משמנים את התבנית. מהדקים את הבצק לתחתית בצורה אחידה.
  • להכנת בראוניז - ממיסים את החמאה ושוקולד במיקרו או על בן מארי.
  • מוסיפים את הקוקוס והסוכר ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז את הקורנפלור, תמצית הוניל וקורט המלח.
  • שופכים על גבי תחתית בצק האלפחורס, ואופים כ-25 דקות עד שהבראוניז יציב וטיפה רוטט באמצע.
  • שמים בשקית זילוף את ריבת החלב ומזלפים טיפות גדולות על גבי הבראוניז החם שיצא מהתנור. להיזהר לא להכוות.
  • מצננים לחלוטין ושומרים בקירור
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.