Go Back
עוגת תמרים

עוגת תמרים בריאה עם כוסמין

מרקם חלומי עם טעם עשיר
ציון 4.62 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

המצרכים

  • 2 ביצים (גודל L)
  • ½ כוס סוכר חום
  • 1 כוס תמרים טחונים (ללא קליפה וגלעין - עדיף מג'הול)
  • ½ כוס שמן קוקוס
  • 1 ½ כוס קמח כוסמין לבן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור ל-170 מעלות מראש.
  • בקערה עם מים רותחים משרים את התמרים כחצי שעה ואז מקלפים מהקליפה והגלעין וטוחנים.
  • טורפים את הסוכר וביצים למשך דקה, ואז מוסיפים את התמרים הטחונים ואז את השמן ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואז מים רותחים. ולאחר מכן אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון.
  • שופכים לתבנית משומנת ואופים למשך 25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (להיזהר מאפיית יתר על מנת לא לייבש את העוגה).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.