Go Back
עוגה דלת קלוריות

עוגה דלת קלוריות שיש שוקולד

חווית טעמים עשירה ומפנקת במיוחד
ציון 4.50 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 ביצה L (או 2 ביצים M)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס ריוויון
  • 2 כפות מים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה

לתערובת שוקולד:

  • 1 כף קקאו
  • 2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

  • נחמם תנור מראש ל-175 מעלות.
  • בקערה לשים את הביצים עם הסוכר ותמצית וניל, ונטרוף במטרפה למשך חצי דקה.
  • מוסיפים את השמן וריוויון ומערבבים, ואז מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, וסודה לשתייה, ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לבסוף את המים ונערבב עד להטמעת כל החומרים יחד. נשפוך חצי מהכמות לתבנית אינגליג קייק משומנת.
  • מוסיפים ליתרה שיש בקערה את הקאאו והסוכר ומערבבים. שופכים במפוזר מעל התערובת הלבנה שבתבנית ונבצע ערבוב שיפוד 3 או 4 פעמים לקבלת מראה שיש.
  • נאפה כחצי שעה עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש. להיזהר מאפיית יתר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.