Go Back
עוגיות לימון

עוגיות לימון מושלגות ונדירות

חמיצות עדינה בטעם מושלם
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

המצרכים

  • 200 גרם נטורינה
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כפות גדושות גרד לימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 ביצה (L)
  • 3 ½ כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית אבקת אפייה

לציפוי:

  • 1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-175 מעלות מראש.
  • נמיס את הנטורינה ונשפוך לקערה גדולה. נוסיף אליה את הסוכר וסוכר וניל ונערבב. לאחר מכן נוסיף גרד לימון, מיץ לימון והביצה ונערבב שוב.
  • נוסיף כעת את הקמח, סודה לשתיה, מלח ואבקת אפיה וללוש טוב טוב עד לבצק אחיד.
  • בקערה קטנה נשים את אבקת הסוכר. ניצור כדורים מהבצק בעובי 2 ס"מ ונגלגל באבקת סוכר ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של בערך 2 ס"מ אחד מהשני.
  • נאפה כ-10 דקות עד שהעוגיות מתבקעות והתחתית שלהן משחימה מעט - פשוט נרים את העוגיה בעזרת מזלג או תרבד ונסתכל למטה אם היא השחימה - הצד העליון של העוגיה לא ישחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.