מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.
בקערה נשים את הביצים, סוכר חום, חצי כפית קינמון, וקורט מלח ונערבב דקה בעזרת מטרפה.
נוסיף את המים ואז את השמן ונערבב שוב. נוסיף את הממרח תמרים ונערבב, ולאחר מכן את הקמח, סולת ו-2 כפיות אבקת אפיה ונערבב היטב.
נשפוך לתוך 2 תבניות אינגליש קייק משומנת או לתבנית שקעים/ קאפקייקס (בערך 12 יחידות)
זמן אפייה - לתבנית אינגליש קייק כ-25 דקות. לתבנית קאפקייקס/תבנית שקעים אופים כ-15 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בה יוצא יבש. להיזהר מאוד מאפיית יתר!
נצנן לחלוטין, ובינתיים נכין את הסירופ - בקערית קטנה נערבב את הסילאן והטחינה היטב. נשפוך מעל העוגה/קאפקייקס.