Go Back
עוגת תמרים

עוגת תמרים סולת טעימה בטירוף

מרשימה ומהממת בטעם עשיר
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק / תבנית שקעים / קאפקייקס

המצרכים

  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר (חום כהה)
  • קורט מלח
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס ממרח תמרים
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס סולת
  • 2 כפיות אבקת אפיה

סירופ:

  • ½ כוס סילאן
  • 1 כף טחינה גולמית

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.
  • בקערה נשים את הביצים, סוכר חום, חצי כפית קינמון, וקורט מלח ונערבב דקה בעזרת מטרפה.
  • נוסיף את המים ואז את השמן ונערבב שוב. נוסיף את הממרח תמרים ונערבב, ולאחר מכן את הקמח, סולת ו-2 כפיות אבקת אפיה ונערבב היטב.
  • נשפוך לתוך 2 תבניות אינגליש קייק משומנת או לתבנית שקעים/ קאפקייקס (בערך 12 יחידות)
  • זמן אפייה - לתבנית אינגליש קייק כ-25 דקות. לתבנית קאפקייקס/תבנית שקעים אופים כ-15 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בה יוצא יבש. להיזהר מאוד מאפיית יתר!
  • נצנן לחלוטין, ובינתיים נכין את הסירופ - בקערית קטנה נערבב את הסילאן והטחינה היטב. נשפוך מעל העוגה/קאפקייקס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.