Go Back
עוגת אלפחורס

עוגת אלפחורס מפוארת ומרשימה במיוחד

חווית טעמים נדירה ועשירה
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אורית חדידה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 6 חלמונים
  • 210 גרם קורנפלור (1 וחצי כוסות)
  • 140 גרם קמח (כוס)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח

למלית:

  • 1 קופסאת ריבת חלב

לקצפת:

  • 2 שמנת מתוקה ( 500 מ"ל)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • ¾ כוס חלב
  • 2 כפות גדולות ריבת חלב

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה נעבד יחד את החמאה עם אבקת סוכר, ואז נוסיף את החלמונים אחד אחד.
  • נוסיף גרידת לימון, קורנפלור, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. נעבד עד לקבלת בצק אחיד.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות. נרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח בקורנפלור ונקרוץ 2 עיגולים בצורה של גודל התבנית.
  • נניח על תבנית עם נייר אפייה, ונאפה עד ל-10 דקות ולא יותר! בנתיים בשאר הבצק עושים עוגיות.
  • העוגיות צריכות להיות תפוחות מעט, מכניסים אותם לאפייה של 5 דקות ולא יותר, עד שמתחילות להזהיב ולהיסדק קלות. הצבע שלהן צריך להיות בהיר.
  • נצנן לחלוטין וניצור עוגיות סנדוויץ שנמלא ריבת חלב ונגלגל בקוקוס.
  • להרכבת העוגה - נניח על תבנית עיגול אחד של בצק, נמרח עליו ריבת חלב, ועל הריבת חלב שכבת קצפת ואז שוב עיגול בצק, ואחרי זאת ריבת חלב ואז קצפת, גם מסביב לעוגה עצמה.
  • ניתן לקשט עם עוגיות מעל או קוקוס או ריבת חלב, איך שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.