Go Back
מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי בעלי בוריקה

חווית טעמים עשירה ומהממת
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: נועם זיגדון
Advertisements

המצרכים

  • 1 ק"ג פרגיות (חתוך לקוביות - או שווארמה / חזה עוף)
  • ½ ק"ג כבד (ממולח וצלוי על המנגל)
  • ½ ק"ג טחול
  • 5 בצלים גדולים (פרוסים דק)
  • צרור כוסברה (קצוצה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף כמון
  • ¼ כוס שמן
  • מלח
  • עלי בוריקה (אפשר למצוא בסופר)
Advertisements

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה, ואז מוסיפים את הפרגיות ומבשלים כרבע שעה עם סיר מכוסה.
  • לאחר מכן מוסיפים את הטחול והכבד הצלוי, ומוסיפים את התיבולים.
  • מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומבשלים בסיר מכוסה למשך עוד רבע שעה.
  • אין צורך להוסיף מים.
  • מטגנים את עלי הבוריקה ומגישים את המעורב בקעריות של העלים.
Advertisements

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.