Go Back
מרק שעועית

מרק שעועית חמים וטעים ברמות

חווית טעמים מפנקת וביתית
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: דורית אלישע

המצרכים

  • 300 גרם שעועית לבנה
  • 3 בצלים (קטנים)
  • 3 גזרים (חתוכים)
  • 3 תפו"א (חצויים)
  • ½ קילו בשר (לפרווה לוותר על הבשר)
  • ½ צרור שמיר (קצוץ)
  • ראש סלרי (מגורד)
  • 4 עלי סלרי (קצוצים)
  • מרק עוף (לפי הטעם)
  • מלח פלפל (לפי הטעם)
  • ¼ כפית כורכום

אופן ההכנה

  • משרים את השעועית לילה שלם לפני התחלת ההכנה.
  • נותנים רתיחה לשעועית ואז מסננים ושוטפים היטב.
  • מניחים בסיר את כל המרכיבים יחד ומוסיפים להם מים עד שיכסו את הכל.
  • נותנים רתיחה ומתבלים במלח, פלפל, כורכום ומרק עוף לפי הטעם.
  • מנמיכים להבה עד לבישול השעועית והבשר (כשעה וחצי עד שתיים בד"כ)

הערות וטיפים

מתלבטים איזה בשר להשתמש? מה שיש!
המתכון הולך מצויין עם בשר מס' 5, בשר שריר מיושן או בשר לגולאש עם טיפה שומן. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.