Go Back
לחמניות חלב

לחמניות חלב פרווה רכות וזהובות

מרקם חלומי וטעם מושלם
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: Moria GL

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
Advertisements

המצרכים

  • 1 קילו קמח לחם
  • 2 כפות שמרים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 ביצים (L)
  • ½ כוס סוכר לבן
  • כוס שמן קנולה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מלח (לא גדושה מידי)
  • 2 כוסות חלב סויה (או רגיל פרה)

לפני אפייה:

  • 1 ביצה (להברשה טבעונית לערב בקערה 2 כפות שמן + כף סילאן + כפית מים)
  • 1 כפית מים
  • ½ כפית סילאן
  • 1 סקופ תמצית וניל (הפקק)

לעיטור:

  • שומשום לבן (או מה שאוהבים)
Advertisements

אופן ההכנה

  • מעבדים את כל המצרכים במיקסר חוץ מהמלח, מכיוון שהמלח מעכב את ההתפחות של השמרים בבצק. לאחר שהבצק התאחד ונהיה בצק לבן ויפה, מוסיפים אז את המלח ומעבדים במיקסר לפחות 7-8 דקות.
  • משמנים מעט את הידיים ומוציאים את הבצק לשולחן, מעבדים את הבצק ואז יוצרים כדור ומניחים בקערה מעט משומנת בתרסיס שמן או מעט שמן. מתפיחים למשך שעה.
  • לאחר התפחה הופכים את הקערה, ומורידים את הבצק לשולחן העבודה. אין צורך לשמן/לקמח את השולחן, הבצק לא נדבק.
  • מחלקים את הבצק למספר חלקים ויוצרים כדור מכל חלק ואז מניחים בצד.
  • לאחר שיצרנו כדורים מתחילים עם הכדור הראשון שאיתו עבדנו, מרדדים אותו לאורך (לכיוון למעלה) ומגלגלים לגליל מלמטה כך שיוצא גליל קטן. במידה והבצק נדבק ברידוד אפשר לשמן ממש מעט את השולחן.
  • מניחים בתבנית מעט משומנת ומרופדת בנייר אפייה גם בצדדים.
  • לאחר שיצרנו את הצורה, מרססים מעט שמן מעל הלחמניות שלא יתייבשו, ואז מכסים במגבת או בנייר נצמד ומעליה במגבת. שמים להתפחה כחצי שעה עד לשעה, עד הכפלת הנפח.
  • לאחר התפחה מורחים ביצה עם כפית מים, סקופ תמצית וניל ו-1/2 כפית סילאן ומפזרים בנדיבות שומשום.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד הזהבת הלחמניות, בערך 20-25 דקות, בודקים מידי פעם.
  • לאחר הוצאת הלחמניות מכסים ישר במגבת לפחות 10-5 דקות ולא נוגעים, המגבת מונעת מהלחמניות מלהתייבש.
  • ניתן להקפיא את הלחמניות ולחמם במיקרוגל/להפשיר כשרוצים לאכול
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.