Go Back
+ servings
שטרודל אגוזים

שטרודל אגוזים מהמטבח הוינאי

מלית משגעת עם בצק חלומי
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
כמות 2 רולדות
באדיבות: ריקי כהן
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית)
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 80 מ"ל חלב חמים (⅓ כוס)
  • 1 חלמון
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

מלית:

  • 100 גרם סוכר
  • 1 כף דבש
  • 120 מ"ל חלב (חצי כוס)
  • 50 גרם חמאה
  • קליפה מגוררת (מחצי לימון)
  • 250 גרם אגוזים טחונים (מלך,לוז,שקדים)
  • 1 כף רום (או ברנדי)
  • 1 חלבון
  • חופן צימוקים (לא חובה)
  • 50 גרם אגוזים קצוצים דק (לא חובה)
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה ללוש יחד את כל חומרי הבצק למשך 5 דקות בערך, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
  • נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
  • להכנת המלית - נבשל בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את החלב, סוכר, חמאה, דבש, קליפת לימון ורום, עד להמסת הסוכר והחמאה.
  • נביא לסף רתיחה, ונוסיף את האגוזים הטחונים ואז ננמיך את האש ונבשל עוד כ-2 דקות. נסיר מהאש ונצנן היטב את התערובת כחצי שעה.
  • כשהתערובת לא חמה מדי נוסיף את החלבון (ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים).
  • להכנת השטרודל - נחלק את הבצק לשניים, כל חלק נרדד למלבן.
  • נמרח חצי ממלית האגוזים ונשאיר כרבע לאורך המלבן בלי מילוי.
  • נגלגל ונניח בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה. למעלה נסמן עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק.
  • נמרח בביצה טרופה עם מעט חלב. נניח כחצי שעה עד שעה (זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח)
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד להזהבה.
  • נצנן ולפני ההגשה נפזר אבקת סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.