להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה ללוש יחד את כל חומרי הבצק למשך 5 דקות בערך, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
להכנת המלית - נבשל בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את החלב, סוכר, חמאה, דבש, קליפת לימון ורום, עד להמסת הסוכר והחמאה.
נביא לסף רתיחה, ונוסיף את האגוזים הטחונים ואז ננמיך את האש ונבשל עוד כ-2 דקות. נסיר מהאש ונצנן היטב את התערובת כחצי שעה.
כשהתערובת לא חמה מדי נוסיף את החלבון (ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים).
להכנת השטרודל - נחלק את הבצק לשניים, כל חלק נרדד למלבן.
נמרח חצי ממלית האגוזים ונשאיר כרבע לאורך המלבן בלי מילוי.
נגלגל ונניח בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה. למעלה נסמן עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק.
נמרח בביצה טרופה עם מעט חלב. נניח כחצי שעה עד שעה (זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח)
נאפה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד להזהבה.
נצנן ולפני ההגשה נפזר אבקת סוכר.