Go Back
מתכון ללחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות לשבת משגעות

לחמניות מתוקות ומפנקות במיוחד לכל מועד. מתכון פשוט שחובה לשמור.
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: Moria GL

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפיה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח לבן (או קמח כוסמין לבן)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • כוס שמן
  • ¼1 כוסות מים

להברשה רגילה:

  • 1 ביצה

להברשה בלי ביצים:

  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כפית מים

אופן ההכנה

  • בקערה נשים את השמרים בקמח ומערבבים היטב ואז מוסיפים את השאר.
  • מוסיפים את המים ומערבבים ורק אז מוסיפים את השמן (מכיוון שהשמן מעכב את התפתחות השמרים).
  • מעבדים ביד או במיקסר כ-8 דקות, הבצק יהיה מעט דביק לכן בלישה מוסיפים כף קמח לאחר עיבוד של לפחות 3-5 דקות, ואז ממשיכים לעבד היטב.
  • משמנים קערה מעט ומניחים את הבצק, מרססים מעליו מעט שמן שלא יתייבש, ומכסים בנייר נצמד מעל ומגבת.
  • מתפיחים את הבצק כשעה, ואז מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ויוצרים עיגולים.
  • מרדדים כל כדור לאליפסה ומגלגלים מלמטה לנחש קטן, ומגלגלים קצת בשולחן העבודה. מחממים תנור על 50 מעלות במשך 20 דקות.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ושמים להתפחה בתנור על חום 50 מעלות ופותחים מעט את הדלת.
  • לאחר התפחה מברישים בביצה אחת או ב-2 כפות שמן עם כפית סילאן וכפית מים שמערבבים היטב ומורחים על הלחמניות.
  • מכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות בשלב האמצעי-תחתון, למשך 13 דקות בערך.

הערות וטיפים

ישר כשהלחמניות מוכנות מוציאים אותן ומכסים במגבת למשך 5 דקות לפחות. חובה לכסות כדי שיהיו רכות!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.