Go Back
עוגת קדאיף

עוגת קדאיף שמנת וביסקוויטים משגעת

טעם מושלם עם קראנצ'יות מטריפה
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: דקר כהן

המצרכים

  • 1 שרוול פתי בר (טחון דק)
  • 100 גרם חמאה (מומסת)

לקרם:

  • 2 שמנת חמוצה
  • 3 כפות גבינת מסקרפונה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף סוכר

לפיזור מעל:

  • שערות קדאיף (מופרדים, הסבר למטה)
  • 1 קובייה חמאה (מומסת, הסבר למטה)

אופן ההכנה

  • טוחנים את הפתי בר דק ומערבבים עם החמאה המומסת עד לאיחוד.
  • משטחים בתבנית עם נייר אפיה ומהדקים. מכניסים לאפייה בתנור בחומם ל-180 מעלות למשך 10 דקות, ואז מצננים.
  • עוברים לקרם - במיקסר מקציפים 2 שמנת חמוצה עם 3 כפות גבינת מסקרפונה, מיכל שמנת מתוקה, 2 כפות פודניג וניל וכף סוכר, עד לקצף יציב.
  • מוסיפים בשכבה מעל לתחתית לאחר שיוצאת מהתנור.
  • את שערות הקדאיף מערבבים עם קוביית חמאה מומסת ומפזרים מעל לקרם.
  • מכניסים לאפייה בתנור עד להזהבה (כ-20 דקות). לאחר מכן מצננים ומכניסים למקפיא לפחות שעתיים להתייצבות.
  • משחררים מהתבנית ומסירים נייר האפיה ומעבירים לצלחת הגשה ואח"כ למקרר בטמפ' רגילה.

הערות וטיפים

לכל כוס קדאיף (כ-50 גרם) יש להתשמש ב-20 גרם חמאה, העוגה תצריך כ 100-200 גרם קדאיף תלוי כמה אוהבים. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.