שוטפים היטב את החציל ומשפשפים עד שיצא כל הלכלוך. לאחר מכן תוקעים סכין/מזלג ועושים חורים בחציל. לא מורידים ממנו את הראש, זה שומר על הצורה שלו שלא תתפרק.
מחממים תנור מראש על 200 מעלות ומכניסים את החציל בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
כאשר רואים שהחציל קלוי והפך להיות "מושי" , מכבים את התנור ומשאירים את הדלת מעט פתוחה ונותנים לו להתקרר (אפשרות נוספת היא להניח בקערה ולכסות).
לאחר הקירור, חותכים לו את הראש (הירוק) וחותכים לקוביות.
ויחד עם זאת חותכים גם את שאר המצרכים ומוסיפים את הכל ביחד. מערבבים וטועמים אם צריך לתקן תיבול.
ככל שהחציל ישאר יותר זמן עם התבלינים הוא יהיה יותר טוב באותו היום, הסלט לא נשאר להרבה זמן במקרר.