Go Back
רולדות גבינה

רולדות גבינה ואוכמניות משגעות

בצק חלומי עם מלית עשירה ומנחמת
ציון 4.15 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 3 ¼ כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה (רכה)
  • כוס חלב
  • ¼ כפית מלח

מלית גבינה:

  • 500 גרם גבינת טוב טעם (או כנען)
  • 2 חלמונים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • צימוקים/אוכמניות/דובדבנים. (אפשרי)

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה

  • במיקסר או בקערה שמים 3 ורבע כוסות קמח עם כף שמרים יבשים ורבע כוס סוכר, ומערבבים ביחד.
  • מוסיפים 2 ביצים עם 100 גרם חמאה רכה ושליש כוס חלב וללוש ביד או במיקסר למשך 6 דקות
  • לאחר מכן מוסיפים רבע כפית מלח וללוש עוד 5 דקות, עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק. לא להיבהל זה מצויין. אם לא רך מוסיפים טיפונת חלב.
  • מפזרים חופן קמח בדפנות הקערה ומרימים אותו ועושים כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר למשך שעתיים או יותר. אפשר גם לילה.
  • מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק לשני חלקים. מפזרים קמח על משטח ועל הבצק ומרדדים חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני שומרים במקרר עד העבודה בו.
  • מכינים את מלית הגבינה על ידי ערבוב כל המרכיבים יחד.
  • הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד איתו. פותחים לצורה מלבנית על משטח מקומח.
  • שמים חצי מהמלית באמצע לאורך, ובצדדים חותכים פסים לרוחב. מקפלים וסוגרים משני הצדדים שתי וערב.
  • מניחים בתבנית ומכסים במגבת למשך שעה. לאחר מכן מורחים עם ביצה עם כפית חלב
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות 35 דקות אפיה, מוציאים כשהבצק זהוב ולא שחום
  • מכינים מי סוכר - חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים לבשל 6 דקות על הגז ומברישים את הגביניות שיוצאות מהתנור.

הערות וטיפים

 
חדשים במטבח? לא סגורים איך מכינים את הצורה? קבלו סרטון שבטח יעזור:
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.