Go Back
עוגה לשבת

עוגת ביסקוויטים שכבות לשבת

חווית טעמים עשירה בהכנה קלה
ציון 4.45 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: אביבה ג'רופי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

  • שרוול פתי בר חום (בטעם שוקולד מריר)
  • שרוול פתי בר (רגיל)
  • 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 ½ כוסות חלב
  • 500 גרם גבינה לבנה (5%)
  • נס קפה (בקערית עם חלב - לטבילה)

גנאש שוקולד:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

  • מקציפים 2 שמנת מתוקה עם הפודינג וניל וכוס חצי חלב, עד לקבלת קצף יציב.
  • לאחר מכן מוסיפים את הגבינה הלבנה בצורת עטיפה עם לקקן עד לאיחוד.
  • מכינים קערה עם חלב וטיפה נס קפה, ומרכיבים את העוגה - טובלים שכבה של פתי בר רגילים ומסדרים בתבנית, מוסיפים מעל שכבה מהקרם, ואז עוד שכבה של פתי בר חום טבולים. וכך ממשיכים ומסיימים עם שכבה אחרונה של קרם. סה"כ 3 שכבות.
  • מכניסים למקפיא למשך שעה.
  • מכינים את הגנאש - מרתיחים על הגז א השמנת מתוקה ושוברים בפנים את השוקולד ומערבבים לאיחוד.
  • שופכים את הגנאש בעדינות מעל לעוגה. שמים במקרר להתייצבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.