Go Back
מרק חרירה 2

מרק חרירה איכותי וקטיפתי

שילוב טעמים עשיר ומושלם
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

  • 2 כוסות חומוס (מושרה ומבושל לריכוך או מיקופסת שימורים)
  • 3 כוסות עדשים ירוקות (מושרות)
  • 1 בצל גדול (קצוץ)
  • 2-3 ליטר מים
  • 2 עגבניות גדולות (בשלות קצוצות)
  • ½ חבילת סלרי חתוכה (כולל העלים)
  • צרור כוסברה
  • 2 כוסות אטריות סבתא (או כל אטריות אחרות)
  • כוס מים עם חצי כוס קמח מעורבב לרביכה
  • 1 מיץ מלימון שלם

תבלינים:

  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל עד להזהבה ואז מוסיפים את העגבניות ומטגנים עד לריכוך.
  • מוסיפים חומוס שבושל עד הסוף ועדשים, כרפס ותבלינים ומבשלים יחד כעשרים דקות.
  • מוסיפים את הכוסברה, וכשהמרק מוכן מוסיפים את כוס המים עם הקמח שהפכו למרקם חלק ולבחוש עד שהמרק מסמיך.
  • מוסיפים אטריות כשתי כוסות לא יותר, ואז שמים מיץ מלימון 1 סחוט ומערבבים.
  • מכבים ונותנים לאטריות להתרכך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.