Go Back
לחמניות לשבת ORIGINAL

לחמניות לשבת טעימות ורכות כמו ענן

אווריריות מטריפה בטעם מושלם
ציון 4.42 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: רויטל זניש

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים

לציפוי:

  • חלמון של ביצה מדוללת עם כפית מים וקורט מלח
  • שומשום (לפיזור מעל)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מכניסים את הקמח, סוכר, שמרים, ביצים ומוסיפים את המים ומערבלים במהירות נמוכה כ-2 דקות.
  • מוסיפים שמן ומלח ומרימים את מהירות הלישה להכי גבוהה כ -10 דקות.
  • תוך כדי הלישה בודקים את הבצק ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת עם מעט שמן ומשמנים גם את פני הבצק שלא יתייבש.
  • מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי, (תלוי בטמפרטורת החדר) עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • נלוש עוד כדקה ידני ונותנים לו לתפוח שוב עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • מוציאים את הבצק מהקערה על משטח מעט משומן, ומחלקים ל - 100 גרם כ - 14 יחידות
  • משטחים את הבצק מעט עם הידיים ואוספים את הקצוות ומכדררים.
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • מורחים מעל הבצק במברשת את החלמון בעדינות ומפזרים מעט שומשום ואז מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
  • אופים למשך 25 דקות בערך או עד שהן מזהיבות לצבע ענברי יפה.
  • נוציא מהתנור ונעביר על רשת התנור ונכסה במגבת. לאחר שהן הצטננו מעט מעבירים לשקית ניילון ומקפיאים.
  • מוציאים מהמקפיא לפי הצורך ומפשירים אותם על השיש הן יוצאות כאילו עכשיו אופים אותם.
  • ואם בא לכם לאכול חם כאילו עכשיו יצאו מהתנור אפשר אחרי שהן הפשירו על השיש לחמם במיקרוגל 20 שניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.