Go Back
מרק בשר תימני, מרק תימני מתכון

מרק רגל תימני עם בשר

מתכון אורגינל למרק רגל משגע ומפנק שחייבים להכין. מזין, טעים ועשיר בטעמים.
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: דבורה אוזנה

ציוד

סיר חשמלי - לא חובה
סיר בישול בינוני

המצרכים

  • 1 קילו בשר בקר (חתוך לקוביות - מספר 2/8)
  • 5 עצמות רגל עגל ( נקיות)
  • 1 כוס שעועית לבנה (עדינה)
  • 2 תפוחי אדמה (קלופים ומגורדים)
  • 2 תפוחי אדמה (קלופים חתוכים לקוביות גדולות)
  • 4 שיני שום (קלופות וחצויות)
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם )
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף חוואיג' למרק
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 4 ליטר מים (בערך)
  • שמן קנולה (מעט)

אופן ההכנה

הכנה מוקדמת של השעועית והרגל:

  • את השעועית משרים במי ברז לפחות 12 שעות, שבמהלכן מחליפים מדי פעם את המים.
  • ממלאים סיר במים ונכניס לתוכם את עצמות הרגל.
  • נרתיח ונבשל ברתיחה את העצמות כ-15 דקות. לאחר מכן נשפוך את המים.

מרק:

  • נחמם מעט שמן במחבת גדולה ורחבה ונכניס לתוכה את העצמות ואת קוביות הבשר. נטגן יחד עד שהבשר נסגר ומשנה את צבעו.
  • את הבשר והעצמות המטוגנים נעביר לסיר (חשמלי או רגיל) ומעליהם נניח את השעועית המושרית, את תפוחי האדמה המגורדים וחתוכים, ואת שיני השום.
  • בקערה נערבב 1 ליטר מים (מתוך ה-4) עם העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, אבקת המרק והתבלינים, ונעביר לסיר.
  • נוסיף את יתרת המים, עוד כף אחת של שמן ונבחש קלות. (זה השלב בו מומלץ לטעום את הנוזלים ולהוסיף מעט מלח אם חסר)
  • בסיר חשמלי - נבשל שעה על חום גבוה ולאחר מכן 12 שעות על חום נמוך.
  • בסיר רגיל על הגז - נביא לרתיחה ונעביר לאש בינונית / נמוכה למשך ארבע שעות לפחות עד שהבשר מתרכך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.