Go Back
מרק עוף עם ירקות, מרק ירקות מתכון

מרק ירקות עשיר מנחם וטעים ברמות

לגרות את כל המשפחה בריחות מטריפים עם חווית טעמים מענגת שכולם מחסלים!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

סיר בישול בינוני

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו חזה עוף
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

למרק:

  • שמן (מעט)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 6 גזרים (חתוכים לקוביות)
  • 3 קישואים (חתוכים לקוביות)
  • 3 תפוחי אדמה (חתוכים לקוביות)
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 כף אבקת מרק
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה

להכנת הקציצות:

  • טוחנים את החזה עוף ביחד עם חופן פטרוזיליה ובצל אחד.
  • מתבלים את התערובת בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים היטב.
  • מכינים קציצות בידיים רטובות. הקציצות רכות ואם מניחים על מגש הן ישתטחו לכן כדאי להכין קציצה וישר להכניס לסיר עם מים רותחים ואז מבשלים כמה דקות עד שצפים. מעבירים למגש.

להכנת המרק:

  • בסיר עם מעט שמן מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה יפה.
  • מוסיפים קוביות מ-6 גזרים, 3 קישואים, 3 תפוחי אדמה, 3 גבעולי סלרי וחופן כוסברה קצוצה.
  • ממלאים במים מהסיר שבושלו בו הקציצות, ומוסיפים מים רותחים אם חסר.
  • מתבלים בכף אבקת מרק, מלח לפי הטעם, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס.
  • כשהמרק רותח , מוסיפים את קציצות חזה העוף שהכנו. מבשלים כשעה על להבה נמוכה.
  • מגישים עם אורז. למרק אפשר גם להוסיף כמה קובה אורז שמבשלים אותם עם חיטה חמין לשבת או במרק עם סלק אדום וסלק ירוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.