Go Back
עוגת שוקולד גבוהה

עוגת שוקולד גבוהה קוצרת מחמאות

מרקם רך וחלומי עם עם טעם מושלם
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: דינה חיים

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 24

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס שוקולית
  • ½ כוס קקאו
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

לציפוי:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

  • שמים את כל המרכיבים היבשים יחד ומערבבים.
  • לאחר מכן שמים את המים את השמן והחלמונים ומערבבים.
  • את החלבונים מקציפים עם הסוכר לקצף יציב, וכשמוכן מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים בקיפול.
  • שמים בתבנית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-160 למשך שעה בערך.
  • איך שהעוגה מוכנה להוציא מהתנור ולהפוך ושמתקרר להוציא מהתבנית.
  • להכנת הציפוי - שמים על גז שמנת מתוקה ומחממים ואז מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים.
  • שמים בצד לקירור ואז שופכים מעל לעוגה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.