Go Back
עוגת קרם שוקולד 2

עוגת קרם שוקולד מרשימה עם טוויסט

חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: רויטל זניש

ציוד

תבנית עגולה קפיצית 24 ס"מ

המצרכים

לקרם שוקולד מריר:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (38%)
  • 200 גרם שוקולד מריר (קצוץ)
  • 1 כף קפה (מגורען)
  • קורט מלח

לקרם שוקולד לבן:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (38%)
  • 200 גרם שוקולד לבן (קצוץ)
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

לעוגת כדורי שוקולד:

  • 300 גרם ביסקוויטים
  • 200 גרם שוקולד מריר (קצוץ)
  • 160 מ"ל חלב (⅔ כוס)
  • 80 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 15 גרם קקאו (מנופה - כף שטוחה וחצי)
  • קורט מלח

לציפוי העוגה:

  • 120 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% (½ כוס)
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

לשים לב שהעוגה דורשת הכנה מראש - את הבסיס לקרמים יש לקרר 5 - 6 שעות או יותר לפני ההקצפה. מסייע בייצוב הקרמים.

  • להכנת קרם שוקולד מריר - נמיס במיקרוגל ¾ כוס ( 180 מ"ל) מכמות השמנת להקצפה יחד עם שוקולד מריר קצוץ, קפה מגורען וקורט מלח ונערבב לתערובת חלקה. נכסה ונעביר לקירור למשך 5-6 שעות, רצוי כל הלילה..
  • לקרם שוקולד לבן - נמיס במיקרוגל בקערה נפרדת את ¾ כוס (180 מ"ל) מכמות השמנת להקצפה יחד עם שוקולד לבן קצוץ, חמאה, תמצית וניל וקורט מלח ונערבב לתערובת חלקה. נכסה ונעביר לקירור למשך 5-6 שעות ורצוי כל הלילה.
  • לעוגת כדורי שוקולד - נכניס את הביסקוויטים לשקית ניילון, נקשור את השקית ונרסק את הביסקוויטים בעזרת מערוך לפירורים גסים.
  • מקפידים לא לרסק אותם יתר על המידה על מנת שישארו חתיכות יפות של ביסקוויט בתחתית העוגה.
  • נעביר את שברי ביסקוויטים לקערה בינונית או גדולה.
  • בקערה אחרת חסין למיקרוגל או על בין מארי, שמים את השוקולד המריר עם חלב וחמאה, ונוסיף תמצית וניל, קקאו מנופה וקורט מלח. נערבב לתערובת חלקה, נצנן מעט.
  • נשפוך על הביסקוויטים אשר בקערה ונערבב.
  • נשטח את התערובת בתחתית תבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפיה ודפנות מרופדות בשקף. נכסה ונשמור במקרר עד להרכבה.
  • להרכבת העוגה - נעביר את הקרם שוקולד המריר הקר לקערת המיקסר החשמלי עם וו הקצפה, ונקציף קצרות עד שהקרם מתרכך מעט. לאחר מכן נוסיף בהדרגה את יתרת הכוס ושליש ( 320 מ"ל ) שמנת להקצפה ונקציף היטב עד לקבלת קרם יציב.
  • נשטח את הקרם על תחתית כדורי השוקולד.
  • ופה הטוויסט החדש - נסדר על הקרם בדפנות של העוגה נצמיד בשקף חצאי פררו רושה (לא חובה אך משדרג את העוגה בנראות שלה
  • נשטוף ונייבש את קערת המערבל ואת וו ההקצפה, ונעביר את קרם שוקולד הלבן הקר ונקציף קצרות כך שהקרם מתרכך.
  • נוסיף בהדרגה את את יתרת כוס ושליש ( 320 מ"ל ) שמנת להקצפה ואת האינסטנט פודינג ונקציף היטב עד לקבלת קרם יציב.
  • נשטח את הקרם הלבן על הקרם השוקולד המריר. נעביר את העוגה להקפאה במשך הלילה.
  • לציפוי העוגה - בסיר קטן או במיקרוגל נמיס את חומרי הציפוי ונערבב לתערובת חלקה.
  • נוסיף כפית שמן קנולה כדי לקבל ברק, ונצנן מעט.
  • נסיר את העוגה הקפואה מהתבנית, נקלף את השקף ולצקת את הציפוי מעל כך שיטפטף מעט מהצדדים.
  • נפשיר את העוגה במקרר למשך כ - 5 שעות ואז מגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.