Go Back
לחמניות רכות

לחמניות רכות הכי מושלמות לשבת

מהממות עם טעם מענג
ציון 4.41 על ידי 42 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר (אפשר 5 כפות אם רוצים מתוק יותר)
  • 3 כוסות מים (פושרים)
  • 1 כוס שמן

אופן ההכנה

  • מערבבים חצי מכמות הקמח עם כף מלח, ואז מוסיפים את שאר כמות הקמח ויוצרים גומה / שקע.
  • מוסיפים את השמרים, סוכר, מים פושרים ושמן, וללוש היטב למשך 10 דקות לפחות.
  • מתפיחים, ואז מוציאים אוויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
  • מכינים את הצורה הרצויה ומתפיחים לעוד 20 דקות. רצוי משקל של 90-100 גרם בערך ללחמניה.
  • מחממים תנור על 230 מעלות. מורחים ביצה מעורבבת עם מעט מים ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לאפייה עד להזהבה בשלב אחד מעל התחתית של התנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.