Go Back
אורז עם בשר

אורז עם בשר טחון חלומי ומושלם

עסיסיות מטריפה בטעם משגע
ציון 4.13 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • ½ ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל (בינוני קצוץ)
  • 2 כוסות אורז
  • צרור פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה קצוצה)
  • 1 כף תבלין שווארמה
  • ¼ כף צ'ילי מתוק גרוס
  • 2 כפות סילאן
  • ¼ כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 3 ½ כוסות מים
  • פלפל שחור
  • 3 כפות שמן
  • מלח

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה, ואז מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שיתפורר וישנה את הצבע לאפור.
  • מוסיפים את התבלינים, הסילאן והירק, ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • לברור ולשטוף את האורז טוב ואז מוסיפים לסיר ומערבבים.
  • מבשלים על אש גבוהה סיר פתוח עד שהמים מגיעים לגובה האורז.
  • מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה בינונית אש נמוכה למשך 25 דקות בערך.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.