Go Back
כרוב ערבי ממולא

כרוב ערבי ממולא בטעם מושלם

בעטיפה רכה ועסיסית ומילוי מושלם
ציון 4.46 על ידי 48 דירוגים
באדיבות: יעל אליאב

המצרכים

  • 1 כרוב ערבי

למילוי:

  • 3 כוסות אורז (עגול)
  • סלרי (קצוץ דק)
  • פטרוזיליה (קצוצה)
  • 3 עגבניות (קלופות קצוצות דק)
  • 3 בצלים (קצוץ)
  • מלח
  • פלפל
  • לימון

לרוטב:

  • 2 כוסות מים חמים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • מקפיאים את הכרוב לפני הכנה למשל פחות 24 שעות.
  • מוציאים את הכרוב מהקפאה ומפשירים עד שנהיה רך ומופשר. לאחר מכן מפרקים את העלים אחד אחד ושוטפים.
  • להכנת המילוי - משרים את האורז הקצת מים חמים ואז מסננים.
  • מוסיפים סלרי קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה, עגבניות קלופות וקצוצות דק, והבצלים מטוגנים עם השמן.
  • מתבלים במלח, פלפל, לימון, ומערבבים לאיחוד.
  • ממלאים את העלים ומסדרים יפה בסיר.
  • מכינים רוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים לרוטב ביחד לאחידות, ושופכים מעל בסיר באופן אחיד.
  • מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים בערך 50 דקות עד לריכוך.

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
הערה: ניתן להניח בסיר כמו בתמונה מעל מצע בצל וסלרי כשהסגירה כלפי מטה.. בהצלחה!
כרוב ערבי ממולא כרוב ערבי ממולא כרוב ערבי ממולא כרוב ערבי ממולא
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.