Go Back
מרק קובה דלעת 2 (1)

מרק קובה דלעת מנחם

חווית טעמים עשירה ומפנקת!
ציון 4.32 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

לקובות:

  • 1 כוס סולת
  • 1 כף שמן
  • מעט מלח
  • ½ כוס מים (בערך, להוסיף בהדרגה עד לבצק גמיש למגע)

למלית:

  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • כרפס קצוץ
  • ב בצל מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט בהרט

למרק:

  • 1 בצל (גדול)
  • 1 עגבניה
  • 700 גרם דלעת (קוביות )
  • 1 כרפס קצוץ
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים לקובות ואז מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח גמיש ורך. מניחים בצד למשך 10-15 דקות.
  • מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד, ואז נרטיב את הידיים וניקח מעט מהבצק ונשטח על כף היד. נמלא בבשר ואז סוגרים ומגלגלים.
  • עוברים למרק - נקצוץ בצל אחד גדול ונטגן אותו עם מעט שמן.
  • נקצוץ עגבניה ונוסיף לסיר ואז מוסיפים מים ונביא לרתיחה.
  • נוסיף קוביות דלעת וכרפס קצוץ ונתבל בארבע כפות גדושות רסק עגבניות, 2 כפות סילאן, כף סוכר, מיץ מלימון אחד, אבקת מרק עוף וכף גדושה פפריקה מתוקה. נבדוק תיבול ונתקן אם צריך.
  • ננמיך את האש ונבשל כחצי שעה עד לריכוך הירקות. נוסיף את הקובות, נכסה ונבשל עוד כרבע שעה. המרק מוכן כשהקובות צפות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.