Go Back
קרפלך מושלם

קרפלך מושלם בטעם של פעם

חווית טעמים עשירה ומענגת
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: Eden Atlan

המצרכים

לבצק:

  • 4 ½ כוסות קמח
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים
  • 2 כפיות מלח

למילוי:

  • 600 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים לבנים (גדולים יחסית)
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק - אפשר לעבוד גם עם מיקסר וגם ביד. נעשה תלולית עם הקמח, נשבור פנימה את הביצים והמלח ונערבב בעדינות.
  • נוסיף את המים בהדרגה (לפי מה שמצטרכים זה משתנה מפעם לפעם, הבצק צריך לצאת רך אבל לא יותר מדי)
  • כשהבצק חלק ונעים, נשים אותו בניילון נצמד ונניח בצד למנוחה של חצי שעה לפחות.
  • עוברים למילוי - נקצוץ את הבצלים ונטגן אותם עם קצת מלח
  • כשהבצלים מוכנים נוסיף את הבשר עם עוד קצת מלח ופלפל שחור. אפשר גם להוסיף קצת פטרוזיליה / סלרי אבל לא חובה.
  • אפשר לפני הבשר גם להוסיף ירקות שיש מהמרק עוף (אם מתכננים להגיש את הקרפעלך עם מרק עוף אבל לא חובה. יש מתכון למרק עוף בסוף)
  • נבשל את הבשר עד שמוכן אבל לא לגמרי ונעביר לקירור לפני המילוי
  • להרכבה - נרדד את הבצק עם מערוך, הבצק צריך להיות דק אבל לא שקוף ודק מדי שלא ייקרע בבישול
  • נחתוך את הבצק לריבועים (אפשר גם לעיגולים מה שיותר נוח) ונמלא בכל ריבוע קטן בערך כפית מהמילוי שהתקרר.
  • נקפל את הקרפעלך כמו בסרטון, ואז נניח אותו על תבנית מקומחת עד שמגיע הזמן לבישול. אפשר להקפיא אותם בשלב הזה בקופסא אטומה לשמור כמה שבועות במקפיא, ומוציאים ומבשלים מתי שרוצים (עדיף להפשיר בערך חצי שעה לפני)
  • נבשל את הקרפעלך במים רותחים עם מלח (או בציר של המרק עוף) בערך 10 דקות, עד שהם צפים ונראים מוכנים (אפשר לטעום אחד לבדוק!)
  • להגשה - בתוך מרק עוף (מתכון למטה) או עם בצל מטוגן (מטגנים בערך 4-5 בצלים גדולים עם מלח פלפל וקצת סוכר/סילאן עד שמוכן), או גם וגם (אנחנו שמים בתוך מרק עוף עם בצל מטוגן)

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
תמונות הכנה:
קרפלך מושלם קרפלך מושלם קרפלך מושלם קרפלך מושלם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.