Go Back
עוגת גבינה גבוהה 2 (1)

עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה

מראה מהמם עם טעם עשיר ומושלם
ציון 4.43 על ידי 161 דירוגים
באדיבות: אהובה ניזרי

ציוד

סיר ג'חנון 24 או 26 או 28

המצרכים

  • 7 ביצים (L)
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה (סקי 5%)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (גדושות)
  • 3 כפות קמח (גדושות)
  • 3 כפות קורנפלור (גדושות)

אופן ההכנה

  • קודם מחממים תנור על 200 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ומעליה בשלב הראשון של התנור מניחים רשת.
  • בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים ואז מוסיפים בהדרגה את 1 ½ כוסות הסוכר עם הסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב אך לא נוקשה
  • בקערה נפרדת גדולה מניחים את הגבינה לבנה עם השמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג וניל ומערבבים ידנית במטרפה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים.
  • מאחדים את קצף החלבונים לקערת הגבינה כל פעם קצת, ועם תנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת, כך נמנעים מפיצוצים בזמן האפייה
  • משמנים תבנית 26 או סיר ג'חנון במרגרינה או חמאה, ומוזגים את התערובת.
  • מניחים את התבנית בשיש, מנערים קלות ומכניסים לאפייה רגילה ל-15 דקות ראשונות ב-200 מעלות. לאחר מכן מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים למשך עוד 45 דקות.
  • בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים פנימה לפחות עוד שעה עם דלת סגורה.
  • לאחר שמוציאים מהתנור מחכים רבע שעה ואז אפשר לחלץ מהתבנית אך לתת לה להתקרר לחלוטין לפני שמכניסים למקרר על מנת שלא תזיע במקרר.
  • אם אופים בסיר פלא, משמנים היטב את סיר הפלא ומרפדים עם 3 חצאי נייר אפייה , 2 בדפנות ואחד באמצע מסביב לעיגול, משמנים גם מעט את הנייר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.