Go Back
פיתות חלביות ORIGINAL

פיתות במחבת עם עשבי תיבול

פיתות ביתיות במחבת, עשירות בירק וטעימות. מתכון קל לפיתות שמשדרגות כל ארוחה!
ציון 4.44 על ידי 81 דירוגים
באדיבות: יפה וקס ברקו

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • ¾ כוס מים (חמימים)
  • 1 שמנת חמוצה
  • 2 חופן ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלי סלרי, עלים של בצל ירוק)
  • 1 כפית בזיליקום

אופן ההכנה

  • נלוש את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת בצק אחיד.
  • שמים את הבצק למנוחה של 50 דקות בערך, ואז קורצים 15 כדורים.
  • מחממים מחבת במעט שמן על להבה בינונית עד קטנה. פותחים כל כדור בעזרת כרית כף היד.
  • שמים במחבת ומטגנים עד להשחמה. (על המחבת להיות חמה מאוד כשמניחים את הפיתה אך במהלך הטיגון לא לעשות זאת על להבה גבוהה בכדי שלא תשרף).
  • מטגנים בערך 2 דקות כל צד. וממשיכים באותה שיטה לכל הכדורים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.