Go Back
עוגת קרמבו קלאסית קלה וטעימה

עוגת קרמבו קלאסית קלה וטעימה

חווית טעמים עשירה במרקם מושלם
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: נטלי פלייש

ציוד

תבנית 24
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לטורט שוקולד :

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 6 ביצים (בטמפרטורת החדר - חשוב מאוד)
  • ½ כוס סוכר

לקרם וניל:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל (צרפתי עדיף ברור)
  • 2 גביעים שמנת חמוצה (15%)

לציפוי שוקולד:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 1 כפית שטוחה קפה נמס
  • 150 גרם שוקולד חלב (חבילה וחצי)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש.
  • מקציפים 6 ביצים במהירות גבוהה תוך שילוב חצי כוס סוכר בהדרגה למשך 10-12 דקות עד שהופך לקצף די יציב נוסע טיפה.
  • בזמן שהביצים מוקצפות, בקערת זכוכית נשים 2 חבילות של 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות וחצי מיכל שמנת מתוקה למשך 2 דקות במיקרוגל ומערבבים ממש טוב לגנאש חלק.
  • שופכים הכל לתוך הביצים ומקפלים בתנועות סיבוביות בלבד עד שיתקבל מרקם אוורירי בצבע חום בהיר דומה למוס
  • מרססים תבנית קפיצית בספריי שמן ושופכים את הכל לתוך התבנית. נותנים 3 דפיקות לצמצם בועות ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30 דקות.
  • בתנור העוגה עולה וכשהיא יוצאת מהתנור היא שוקעת וזו המטרה כי היא הבסיס.
  • בזמן שהעוגה בתנור נכין את הקרם - במיקסר נשים 2 מיכלים שמנת מתוקה ואת הפודינג עם השמנת החמוצה ונתחיל לערבב במהירות נמוכה עד שהכל נוזלי בלי אבקות, לאחר מכן מוסיפים רבע כוס סוכר בהדרגה ומגבירים מהירות עד הסוף
  • מקציפים למשך 10 דקות. לא לדאוג שהקצפת קצת נוסעת בהתחלה, תוך 10 דקות הפודינג עושה את העבודה והיא מתייצבת לחלוטין.
  • בקערת זכוכית נשים חצי מיכל שמנת מתוקה (שנשאר מהטורט) עם חבילה וחצי שוקולד חלב וכפית קפה נמס ומכניסים למיקרוגל למשך 2 דקות. מערבבים טוב טוב ומקררים את השוקולד באופן מוחלט.
  • כשהעוגה שוקעת נשפוך את הקצפת וניישר לפלטה ישרה ממש עם מרית.
  • כשהשוקולד קר נשפוך אותו על הקצפת וניתן לו לנסוע על כל העוגה (לא למרוח)! שיתפשט לבד על כל העוגה. אם השוקולד יהיה חם הוא ימיס את הקצפת ויעשה בלאגן.
  • מקררים טוב טוב ושמים למשך 3 שעות לפחות במקרר.
  • בעזרת סכין חדה גדולה במים רותחים, מעבירים מסביב לעוגה כדי לשחרר את העוגה מהמסגרת ופותחים את הקליפס. (זה משתחרר בקלות עם סכין טבולה במים רותחים).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.