Go Back
עוגת חלבה ושוקולד

עוגת חלבה ושוקולד מטריפה וקלה להכנה

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית קוטר 24 / 2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 ½ כוסות קמח (רגיל)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שוקולית
  • 150 גרם חלבה מפוררת
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש על 180 מעלות (לא טורבו)
  • בקערה שמים 3 ביצים וטורפים במטרפה ידנית. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר וניל, כוס סוכר, שמנת חמוצה, חצי מיכל שמנת מתוקה, ושמן, ומערבבים יחד היטב עד לאיחוד.
  • לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות, ואז מכניסים את השוקולית ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  • לאחר מכן מוסיפים 50 גרם מהחלבה המפוררת ומערבבים היטב.
  • בתבנית משומנת שופכים את העיסה. מכניסים לאפייה למשך 40 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
  • לקערה מכניסים את חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר עם חפיסת שוקולד מריר וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות.
  • שופכים מעל העוגה באופן אחיד. לוקחים 100 גרם מהחלבה המפוררת ומפזרים מעל.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.