Go Back
מדוגי - עוגת שכבות חגיגית ומשגעת

מדוגי - עוגת שכבות חגיגית ומשגעת

מרקם חלומי עם מלית מפנקת
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

לעוגה:

  • 6 כוסות קמח (לאחר שמורידים מהאש)
  • 4 ביצים
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 ¼ כפות אבקת סודה לשתיה
  • 4 כפות דבש

לקרם:

  • 4 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 2 פודינג וניל
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 4 כפות סוכר

למלית:

  • 1 צנצנת ריבת פובידל

אופן ההכנה

  • בתוך קערה חסינת חום שמים את כל המצרכים חוץ מהקמח ומערבבים היטב.
  • לוקחים סיר עם מים רותחים ומניחים בתוכו את הקערה ומבשלים על הגז תמיד עם ערבוב עד שהתערובת משנה את צבעה לחום בהיר. התהליך לוקח בערך 15-20 דקות. מקפידים לערבב זה חשוב.
  • מורידים מהאש ומסירים המים, ואז מקררים למשך 5 דקות.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח, וכל פעם מערבבים עד שכל הקמח נטמע. הבצק דביק וזה בסדר זה מתייצב במקרר.
  • מקררים במקרר לפחות שעה אפשר גם לעטוף ולשים לילה במקרר.
  • מחלקים את הבצק ל-5 חלקים. משמנים נייר אפיה ושמים כדור בצק ומרדדים עד לבצק דק מאוד. גודל הבצק כמעט בגודל תבנית התנור.
  • אחרי הרידוד חותכים שכל הקצוות יהיו ישרים. עושים כך עם כל כדורי הבצק.
  • מכניסים לאפייה בתנור חשומם על 180 מעלות לאפייה קצרה של 3 דקות בערך, או עד שמקבל צבע ענברי. לאחר מכן מניחים לבצק ומקררים היטב. לא לגעת עד שיתקרר כי זה נשבר.
  • להרכבה - מכינים מגש הגשה. לוקחים בזהירות עם נייר האפיה והופכים על המגש.
  • מסירים בעדינות את הנייר. מורחים מהקרם (שמקציפים לקצף יציב) ומיישרים יפה.
  • מניחים מעל באותו אופן שכבה שניה של עוגה, ומעל למרוח צנצנת ריבת פובידל.
  • לאחר מכן מניחים מעל שכבת בצק שלישית, ומעל מורחים קרם ומיישרים, ואז מניחים את השכבה הרביעית, שוב קרם, ואז שכבה חמישית.
  • מכסים את העוגה ומכניסים ללילה במקרר. מיישרים קצוות.
  • חותכים למעוינים או ריבועים שווים.
  • מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
  • מומלץ מאוד להקפיא את העוגה כשעה לפני חיתוך זה נחתך יפה יותר. זאת עוגה שחייבים להכין יום מראש כדי שהבצק יתרכך
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.