Go Back
לחם של מרקו - לחם ללא לישה

לחם של מרקו - לחם ללא לישה

רכות מפתיעה עם טעם מענג
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח כהה כפרי שטיבל (אפשר להכין מכל סוגי הקמחים רק כמות המים משתנה, אפשר קמח רגיל)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים מהברז (לקמח רגיל או כוסמין לבן 2 וחצי כוסות)
  • 2 כוסות קמח (לאחר ההתפחה כדי לרדד את הבצק)

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב את כל המצרכים עם כף מעץ ללא צורך בלישה.
  • נעטוף את הקערה בשקית גופיה, נחורר חור קטן ונניח על השיש ללילה.
  • למחרת נקמח היטב משטח עבודה, ונחלק את הבצק ל-8 חלקים
  • כל חלק נרדד עם כריות האצבעות לעיגול ונגלגל לצורת בגט (עובדים רק עם קמח והרבה).
  • נניח להתפחה של 40 דקות.
  • אחרי ההתפחה נפזר בנדיבות קמח על הבצק ונחרוץ עם סכין יפנית או סכין חדה לאורך הבצק.
  • נחמם תנור על 230 מעלות טורבו ונאפה לעשרים דקות או עד להשחמה יפה.
  • הלחם נשאר טרי גם יום למחרת ללא צורך בהקפאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.