Go Back
עוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה אפויה גבוהה (הכי קלאסית שיש)

עוגה קלילה והכי קלה להכנה שכל אחד יכול להכין בעיניים עצומות.
ציון 4.78 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: נאוה מלכה

ציוד

סיר ג'חנון 24
מיקסר

המצרכים

  • 7 ביצים (L)
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (750 גרם)
  • 1 חבילה גבינת שמנת נפוליאון (250 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות קמח תופח
  • גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.
  • את החלמונים טורפים בקערה גדולה עם חצי כוס הסוכר הנוספת. לאחר מכן מוסיפים את הגבינות ויתר החומרים.
  • מערבבים טוב עד שלא יהיו גושים. אפשר בשלב הזה גם להעביר ולהקציף קצת במיקסר.
  • מעבירים את חלק מהקצף לעיסה ומערבבים. את יתר הקצף מקפלים בעדינות.
  • שמים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור. שופכים את הבלילה לסיר ג'חנון שעוטפים מבחוץ עם נייר כסף ובפנים מרפדים עם נייר אפיה.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך רבע שעה של אפייה, ואז מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים לעוד שעה.
  • מכבים תנור ומשאירים את העוגה לצינון מלא.
  • מוציאים וכשהיא קרה לגמרי מניחים במקרר מבלי להוציא את נייר האפייה.
  • למחרת נוציא נייר והופכים על צלחת. מקשטים כיד הדמיון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.