Go Back
+ servings
לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות רכות ומשגעות

מרקם חלומי עם טעם נדיר
ציון 4.44 על ידי 32 דירוגים
כמות 15 לחמניות גדולות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מחוקה מלח
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 1 ביצה (ועוד 2 חלמונים)
  • 1 כוס מים פושרים (עוד אחת - אפשר להחליף על כוס מיץ תפוזים)
  • ½ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נתסיס את השמרים עם כוס מים פושרים לחמש דקות.
  • לאחר מכן נוסיף את הקמח מלח סוכר והחלמונים, ונערבל מעט על מהירות נמוכה. נוסיף כוס מים (או מיץ), דבש, וחצי מכמות השמן.
  • נמשיך לערבל על מהירות בינונית ונבדוק את תחתית הקערה (אם יש קמח רצוי להוסיף בהדרגה מים עד שהבצק נאסף יפה ללא שאריות של קמח).
  • נלוש את הבצק עד עשר דקות ותוך כדי הלישה נוסיף את שארית השמן.
  • אחרי לישה טובה נעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ונתפיח למשך חצי שעה בערך.
  • אחרי ההתפחה נחלק את הבצק למספר הלחמניות שרוצים.
  • נקלע לצורת שמיניה ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • אחרי שמסיימים לקלוע את כל הבצק, נבריש את הבצק בשמן זית ונתפיח למשך שעה (או עד להכפלת הנפח).
  • אחרי ההתפחה האחרונה נחמם תנור על 200 מעלות טורבו.
  • נבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר ומים (לצבע כהה מומלץ להבריש פעמיים את הבצק בביצה).
  • נפזר שומשום ונאפה להשחמה יפה.
  • אחרי האפיה נשפריץ מים ונכסה במגבת נקיה.
  • הלחמניות מושלמות גם אחרי הקפאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.