בקערת המיקסר נתסיס את השמרים עם כוס מים פושרים לחמש דקות.
לאחר מכן נוסיף את הקמח מלח סוכר והחלמונים, ונערבל מעט על מהירות נמוכה. נוסיף כוס מים (או מיץ), דבש, וחצי מכמות השמן.
נמשיך לערבל על מהירות בינונית ונבדוק את תחתית הקערה (אם יש קמח רצוי להוסיף בהדרגה מים עד שהבצק נאסף יפה ללא שאריות של קמח).
נלוש את הבצק עד עשר דקות ותוך כדי הלישה נוסיף את שארית השמן.
אחרי לישה טובה נעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ונתפיח למשך חצי שעה בערך.
אחרי ההתפחה נחלק את הבצק למספר הלחמניות שרוצים.
נקלע לצורת שמיניה ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
אחרי שמסיימים לקלוע את כל הבצק, נבריש את הבצק בשמן זית ונתפיח למשך שעה (או עד להכפלת הנפח).
אחרי ההתפחה האחרונה נחמם תנור על 200 מעלות טורבו.
נבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר ומים (לצבע כהה מומלץ להבריש פעמיים את הבצק בביצה).
נפזר שומשום ונאפה להשחמה יפה.
אחרי האפיה נשפריץ מים ונכסה במגבת נקיה.
הלחמניות מושלמות גם אחרי הקפאה.