Go Back
קציצות בסטיל הכנה 2

קציצות בסטיל טריפוליטאיות של סבתא

חווית טעמים מושלמת ומענגת
ציון 4.21 על ידי 39 דירוגים
באדיבות: רחל עטיה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5-6 תפוחי אדמה (שלמים עם הקליפה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מרק עוף
  • בהרט
  • קינמון (טיפה)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 300 גרם בשר טחון
  • מעט פטרוזיליה (קצוצה)
  • 1 ביצה (קשה מגורדת - לא חובה)

לטבילה:

  • קמח
  • ½ כוס מים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל ((לא חובה))

אופן ההכנה

  • מרתיחים את התפוחי אדמה שלמים עם הקליפה עד לריכוך. לאחר מכן מצננים ומקלפים ומועכים לפירה. מתבלים במלח ומעט מרק עוף ומעט פלפל שחור
  • במחבת נפרדת מטגנים בצל אחד קצוץ דק דק עד להשחמה, אז מוסיפים כ-300 גרם בשר טחון וממשיכים לטגן את הבשר טוב טוב.
  • מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה ומתבלים במלח, מרק עוף, בהרט, פלפל שחור וטיפה קינמון. אפשר גם להוסיף ביצה קשה מגורדת למי שאוהב.
  • מצננים את תערובת הבשר ולוקחים חופן מהפירה, משטחים על כף יד שמאל ושמים ממילוי הבשר על הפירה. לסגור טוב טוב את הפירה אחרת הקציצה תתפרק בטיגון.
  • סוגרים ומניחים על קערת קמח. מקמחים את כל הקציצות (לקמח טוב טוב לאטום את כל הקציצה) וטובלים בבלילה מחצי כוס מים ו-2 ביצים לטרוף יחד.
  • טובלים את כל הקציצות בבלילת הביצים והמים ומטגנים מכל הצדדים על אש בינונית. אפשר להוסיף כפית חרדל בבלילת הביצים אבל לא חובה.
  • מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
  • חשוב שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר. מגישים עם לימון.

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
קציצות בסטיל הכנה 2 קציצות בסטיל הכנה 2 קציצות בסטיל הכנה 2
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.