Go Back
מאפה שמרים 2

מאפה שמרים חמאה ואגוזים עדין וטעים

מרקם חלומי בחווית טעמים מענגת
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • קמצוץ מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ½ - 2 כוסות מים (חמים)

לצביעת הבצק:

  • 1 כף קקאו

למלית:

  • ¾ כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית קינמון (טחון)

אופן ההכנה

  • מערבלים את כל המצרכים לבצק יחד למשך 6 דקות עד לקבלת בצק נוח וגמיש. מומלץ לא להוסיף את כל בבת אחת אלה בהדרגה כוס כוס. אם הבצק דביק מדי להוסיף על מעט קמח במידת הצורך.
  • מוציאים שני שלישים מהבצק ולצקת מעל מעט שמן ומורחים מעל הבצק כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן.
  • מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
  • את השליש הנותר משאירים בקערת המיקסר, ומוסיפים כף קקאו ומעט מים ומערבלים במהירות גבוהה עד לצביעת הבצק לחום.
  • מכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה של שעה - עד להכפלת הנפח לשתי הקערות.
  • בקערית שמים את האגוזים, סוכר וקינמון ומערבבים.
  • על משטח מקומח יוצרים כדורים מהבצק הלבן בגודל שזיף גדול, ומשטחים מעט עם היד.
  • קורצים עיגולים קטנים מהבצק החום בקוטר של 2 ס"מ.
  • מניחים את הכדור החום במרכז עיגול הבצק הלבן, וסוגרים את הקצוות. מרדדים למלבן דק בעובי של 2 מ"מ
  • מקפלים ל-2 כאשר החלק המחובר קרוב אלינו. מרדדים מעט.
  • חותכים חתכים ברוחב של 1 ס"מ על חצי מהעלה. מסובבים קלות כל רצועה סביב עצמה.
  • על החלק השלם מורחים מעט חמאה רכה ושמים כפית גדושה מתערובת האגוזים.
  • סוגרים ומהדקים את הקצוות ואז מגלגלים לכיוון הרצועות (כמו בסרטון)
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים אחד מהשני. מכסים בניילון רופף להתפחה של 15 דקות.
  • לאחר התפחה, מורחים ביצה טרופה, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה. בערך 25-30 דקות.
  • בתום האפייה מורחים דבש מהול במעט מים חמים.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.