Go Back
עוגת גבינה אפויה קלה

עוגת גבינה אפויה קלה ואף פעם לא מאכזבת

מרקם חלומי עם טעם עשיר
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אביבה ממן

ציוד

סיר ג'חנון

המצרכים

  • 6 ביצים (מופרדות)
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 גבינה לבנה 9% (500 גרם ס"הכ)
  • 2 שמנת חמוצה חצי מנה (ס"הכ 200 גרם - אפשר גם פשוט לשים 3 גבינה 250 גרם במקום)

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף אחיד.
  • בקערה אחרת מערבבים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, אינסטנט וניל, קורנפלור, גבינה לבנה ושמנת חמוצה, עד לאיחוד.
  • מעבירים את הקצף של הביצים לתערובת הגבינה ומערבבים עד לאיחוד.
  • שמים לאפייה רגילה פס עליון תחתון, בתנור שחומם על 150 מעלות למשך כשעה וחצי בתנור סגור. בתחתית התנור שמים מגש עם מים רותחים, והעוגה תהיה על רשת מעל.
  • לאחר אפייה משאירים את התנור סגור לעוד שעה מינימום.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.