Go Back
לחמניות חלב רכות כענן

לחמניות חלב רכות כענן במילוי מפתיע

חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: OSHPAZ KELIN

המצרכים

לבצק:

  • 500 מ"ל חלב חמים
  • כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים (או 10 גרם יבשים)
  • 220 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 ק"ג קמח (מנופה)
  • 180 גרם חמאה (רכה)

למילוי פירורי חמאה:

  • 80גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר
  • 130 גרם קמח
  • 2 כפות נוספות של קמח
  • ריבת חלב

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את החלב החם עם ⅓ כפית מלח. מוסיפים את השמרים הטריים עם הסוכר ומוסיפים את הביצים ואז מערבבים.
  • לאחר מכן מוסיפים את הקמח וה-180 גרם חמאה רכה ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
  • על משטח מקומח מעבדים את הבצק לאחידות, ואז שמים בקערה ומכסים בניילון להתפחה של שעה וחצי עד לשעתיים.
  • מכינים את המלית - בקערה שמים את החמאה ומוסיפים לה את הסוכר והקמח ומערבבים, ולאחר מכן מוסיפים עוד 2 כפות קמח ומערבבים לתערובת פירורית.
  • חוזרים לבצק לאחר התפחה, ומחלקים אותו ל-20-22 כדורים. שמים להתפחה קצרה תחת שקית ניילון.
  • לוקחים כל כדור ומרדדים עם מערוך, ומעל שמים חצי כף מהמלית ועוד כפית ריבת חלב.
  • סוגרים ומקפלים לפי הסרטון. מסדרים בתבנית תנור עם נייר אפייה ושמים להתפחה של 30-45 דקות.
  • מורחים מעל ביצה מהולה במים ומפזרים מעל מפירורי החמאה, ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 30-35 דקות.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:


 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.