Go Back
עוגת שוקולד עם שוקולית

עוגת שוקולד עם שוקולית

עסיסיות מושלמת במרקם רך וחלומי
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: אתי בן שמעון

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק חד"פ, סיר פלא או תבנית 24.

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ¾ כוס שוקולית
  • ¼ כוס קקאו
  • 1 ¼ כוסות קמח תופח
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים לפרווה)
  • להרטבת העוגה:
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1 כף ליקר קפה
  • ¾ כוס מים

לגנאש:

  • ½ שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים, ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך להקציף
  • נוסיף בהדרגה את החלמונים ונמשיך להקציף לקצף בהיר ותפוח.
  • נוריד את מהירות ההקצפה ונוסיף שמן בזרם דק, וניל ושמנת חמוצה.
  • בסוף נוסיף את השוקולית, קקאו וקמח בתנועות קיפול
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 40 דקות בערך.
  • לערבב היטב וליצוק את הסירופ על העוגה להרטבתה. ואז נמתין קצת ונעבור לשלב הבא לציפוי.
  • ממיסים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד שבור לקוביות, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מניחים על השיש עד להתייצבות הציפוי וזה הכל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.