Go Back
עוגת שמרים שתי וערב

עוגת שמרים שתי וערב מהממת ומרשימה

במילוי שוקולד עשיר באגוזי מלך
ציון 5 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

ציוד

3 תבניות 7X15 או 2 תבניות אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • קמצוץ מלח
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 - 1 ½ כוסות מים חמים

לצביעת הבצק:

  • 1 כף גדושה קקאו

למלית:

  • ממרח שוקולד
  • אגוזי מלך (קצוצים גס)
Advertisements

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, מלח, שמן, שמרים, תמצית וניל, ביצה, חצי כוס סוכר, ומים חמים. מערבלים 6 דקות עד לקבלת בצק נוח וגמיש.
  • מומלץ לא להוסיף את כל הקמח בבת אחד ורק בהדרגה. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח במידת הצורך.
  • מוציאים שליש מהבצק, יוצקים מעט שמן ומורחים כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
  • לצביעת הבצק - מחזירים שליש הבצק שהוצאנו לקערת המיקסר, ומוסיפים כף גדושה של קקאש ומעט מים. מערבלים במהירות גבוהה עד לצביעת הבצק לחום אחיד.
  • משמנים את כדור הבצק עם מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
  • שמים את שתי הקערות להתפחה של שעה עד להכפלת נפח.
  • על משטח מקומח מחלקים את הבצק הלבן ל-4 כדורים ואת הבצק החום ל-2 כדורים.
  • מרדדים כדור לבן לעלה מלבני ברוחב של התבנית ובעובי ½ ס"מ.
  • מורחים ממרח שוקולד ומפזרים בנדיבות אגוזי מלך קצוצים גס. מגלגלים לרולדה ומניחים בצד.
  • מרדדים כדור לבן נוסף למלבן וחותכים חתכים ברוחב של 1 ס"מ - לא עד הסוף.
  • מרדדים את הבצק החום לחלה בעוגה של ½ ס"מ וחותכים לפסים ברוחב של 1 ס"מ
  • קולעים שתי וערב כמו בסרטון.
  • מעבירים לתבניות משומנות היטב בנטורינה או חמאה. מכסים בניילון רופף להתפחה של 15 דקות. לאחר ההתפחה, מורחים ביצה טרופה.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להשחמה (40-45 דקות).
  • בתום האפייה מורחים דבש מהול במעט מים חמים.
  • אם יש שאריות בצק אפשר להכין עוגה שלישית קצת מנומרת
Advertisements

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
עוגת שמרים שתי וערב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.