Go Back
בורקס ברוטב פטריות

בורקס ברוטב פטריות נוסטלגי כמו באולמות

מרקם פריך ומושלם עם טעם משגע
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: יפה מפגאונקר

המצרכים

לרוטב:

  • 1 קופסה קטנה פטריות (חתוכות או טריות)
  • 1 בצל (בינוני קצוץ)
  • 1 שום כתוש (או שיני שום קצוץ)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 ½ כפיות אבקת מרק עוף
  • ½ כפית כורכום
  • 1 ½ - 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף קמח

לבורקס :

  • 1 חבילה בצק עלים (של מעדנות)
  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 ½ כפיות מרק עוף

אופן ההכנה

  • להכנת הרוטב - מטגנים את הבצל והשום במעט שמן זית עד להזהבה, ואז מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן.
  • מוסיפים את המלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף וכורכום, ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מים רותחים ונותנים להירתח.
  • בינתיים בכוס מערבבים כף קמח עם מים, ואחר כך מוסיפים בהדרגה לסיר תוך כדי ערבוב. מבשלים לעוד כמה דקות על האש.
  • להכנת הבורקס - מרתיחים 6 תפוחי אדמה גדולים שלמים עם הקליפה במים רותחים עם שמתרככים ממש טוב.
  • בינתיים מטגנין בצל גדול קצוץ דק במעט שמן זית.
  • אחרי שתפוחי האדמה מוכנים ומתקררים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, ומוסיפים את המלח, פלפל שחור ומרק עוף.
  • מערבבים ומועכים מעט לפירה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.
  • ממלאים בנדיבות את המילוי בבצק. מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

הערות וטיפים

בורקס ברוטב פטריות בורקס ברוטב פטריות בורקס ברוטב פטריות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.