Go Back
שתי עוגות בשני טעמים משגעים

שתי עוגות בשני טעמים משגעים

בצק רך וחלומי בחווית טעמים מושלמת
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק (מרופדות בנייר אפייה או משומנות)
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח תופח (350 גרם - או קמח רגיל עם 2 ½ כפיות אבקת אפייה)
  • 200 גרם חמאה (רכה בטמפ' החדר - לא מומסת)
  • 1 כוס סוכר
  • מעט מלח
  • 3 ביצים M
  • 200 גרם שמנת חמוצה

לעוגה ראשונה:

  • ריבת משמש
  • קוקוס

לעוגה שנייה:

  • ריבת תות
  • מעט אבקת שוקולית
  • מעט קינמון

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, חמאה, כוס סוכר ומעט מלח, ומעבדים את החומרים עד לפירורים.
  • שמים בצד כוס מהפירורים, ואז מוסיפים למיקסר את הביצים ושמנת חמוצה ונעבד לעיסה אחידה.
  • נקפל עם לקקן ונעביר את הבלילה לשתי התבניות באופן שווה.
  • לעוגה הראשונה מורחים מעט ריבת משמש שמחממים במיקרו מעט, ומעל מפזרים קוקוס.
  • לעוגה השנייה מחממים מעט במיקרו ריבת תות ומורחים מעל, ואז מפזרים מעט אבקת שוקולית ומעט קינמון.
  • את הפירורים שהשארנו בצד מפזרים באופן שווה מעל שתי העוגות.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתכנית אפייה רגילה, עד שקיסם יוצא יבש באמצע העוגה, לי לקח בערך כשעה.
  • לאחר צינון, מפזרים מעט אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.