Go Back
+ servings
עוגיות סיגר פריכות

עוגיות סיגר פריכות עם מלית אגוזים מפנקת

מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
ציון 4.35 על ידי 35 דירוגים
כמות 64 עוגיות
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 2 מרגרינה (סה"כ 400 גרם)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (או כוס קצפת צמחית)
  • 700 גרם קמח (כ-5 כוסות - לפי ספיגה)
  • 2 חלמון ביצה L

למלית:

  • 3 ½ כוסות אגוזי מלך
  • 1 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 2 חלבונים (מביצה L)
  • 50 גרם אבקת סוכר (לבזיקה)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אם יוצא מעט דביק נוסיף עוד מעט קמח.
  • נחלק ל-8 כדורים, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות ל-4 שעות.
  • נכין את המלית - במעבד מזון נגרוס את אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.
  • נוסיף את שאר חומרי המלית לאגוזים ונערבב היטב.
  • נוציא מהמקרר את כדורי הבצק כרבע שעה לפני תחילת הרידוד.
  • נרדד כל כדור לעלה דק, ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג נחלק ל-8 משולשים.
  • נניח מעט מהמלית (חצי כף בערך) לאורך הצלעות החיצוניות ונגלגל לצורת סיגר.
  • נאפה בחום של 160-170 מעלות כרבע שעה, עד להזהבה קלה.
  • נצנן ולבזוק אבקת סוכר.

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
עוגיות סיגר פריכות עוגיות סיגר פריכות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.