Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד גבוהה ורכה בטירוף

מרקם עסיסי וחלומי עם טעם עשיר
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מזל חלפון אוזנה

ציוד

תבנית עגולה 26 או מלבנית

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח (אפשר גם קמח רגיל בתוספת שקית אבקת אפיה)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים חמים
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר

לציפוי:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
  • ½ כוס שמנת מתוקה (כוס חד פעמית קרה)

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים בערבול בינוני.
  • משמנים את התבנית ושופכים את הבלילה לתוכה.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 160 מעלות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
  • במיקרו מחממים חפיסת שוקולד מריר עם חצי כוס שמנת מתוקה, ואז שופכים מעל העוגה .
  • מקשטים בקוקוס. אפשר גם לקשט במה שאוהבים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.