Go Back
מרק לקוסקוס מרוקאי

מרק לקוסקוס מרוקאי עם דגים

מרק לקוסקוס עם דגים, שמכינים בקלות, עם סרטון הכנה. מרק עשיר ומפנק לשבת!
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

סיר רחב

המצרכים

למרק:

  • 1 קילו דג נילוס (חתוך לקוביות בינוניות)
  • 1 בצל (גדול חצוי ופרוס)
  • 5 שיני שום (קצוצות דק)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית קימל טחון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • תפוחי אדמה (לפי הטעם - חתוכים לרבעים)
  • דלעת (לפי הטעם - חתוכה לקוביות)
  • גזרים (לפי הטעם - פרוסים חתוכים לפרוסות עבות)
  • קישואים (לפי הטעם - חתוכים לפרוסות עבות)
  • 1 כוס גרגירי חומוס (מבושלים)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  • בסיר רחב נטגן את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה.
  • נוסיף את השום והתבלינים ואז נמשיך לטגן תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות בערך.
  • נוסיף את המים ואת הרסק ונבשל כ-5 דקות.
  • נוסיף את הירקות ואת החומוס, ונבשל כרבע שעה.
  • נוסיף את הדגים ונבשל כ-30 דקות נוספות.
  • מומלץ לאכול עם קוסקוס. למתכון קוסקוס מושלם תיכנסו לקישור למטה.

הערות וטיפים

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.