Go Back
עוגת תפוזים שוקולד שכבות ORIGINAL

עוגת תפוזים שוקולד שכבות רכה וטעימה

רכה ואוורירית עם עסיסיות מטריפה
ציון 4.19 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: נאוה מלכה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית מס 24 או 26

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט טבעי)
  • גרידת תפוז
  • 1 כף גדושה קקאו
  • 1 כף גדושה נוטלה
  • 1 כפית גדושה נס קפה
  • 1 כף שוקולית

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים, ואז מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
  • את החלמונים גם מקציפים עם כוס סוכר לקצף תפוח.
  • מוסיפים את השמן בזרם דק.
  • מוסיפים קמח גרידת לימון ומיץ תפוזים לסירוגין ומערבבים שלא יהיו גושים.
  • מקפלים את החלבונים לחלמונים, ומחלקים ל-3 קערות.
  • בקערה אחת שמים קקאו ונוטלה, ובקערה שנייה שמים נס קפה ושוקולית.
  • מרפדים את התבנית בנייר אפיה.
  • שופכים את קערת השוקולד בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כרבע שעה.
  • לאחר מכן שופכים מעל השוקולד את קערת השוקולית ואופים לעוד רבע שעה. לבסוף שופכים את קערת הוניל ואופים לעוד חצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.