Go Back
עוגיות ריבה LC

עוגיות ריבה נוסטלגיות וטעימות ברמות

בצק זהוב פריך וחלומי וטעם עשיר
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: שושנה אסולין

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 חבילה מרגרינה (מומסת - 200 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 6 כוסות קמח (כמה שנכנס)

למלית:

  • ריבה (איזה סוג שאוהבים)

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את השמן, מים, מרגרינה ואבקת אפייה, ועם היד (אפשר גם במיקסר) מעבדים מעט.
  • לאחר מכן מוסיפים את הקמח בהדרגה (כוס לאחר כוס), כמה שנכנס, ומערבבים לבצק אחיד.
  • מעבירים את הבצק לשיש מקומח וממשיכים לעבד. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4 עיגולים, ועם מערוך מרדדים.
  • עם קורצן בצורת פרח (עם ובלי חור באמצע) קורצים עיגולים בבצק, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים תבנית של עוגיות בלי חורים ותבנית שנייה עם חורים.
  • מכניסים לאפייה (תבנית לאחר תבנית) באמצע התנור על פס עליון ותחתון בחום של 170 מעלות עד הזהבה, בערך 17 דקות.
  • מפזרים מעל העוגיות עם החורים אבקת סוכר, ומורחים מעל העוגיות בלי החורים ריבה. מרכיבים את העוגייה עם החור מעל לזאת בלי החור.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.