Go Back
עוגת גבינה אפויה שיא השלמות

מהממת וטעימה עם מרקם חלומי

מהממת וטעימה עם מרקם חלומי
ציון 4.37 על ידי 33 דירוגים
באדיבות: אריג' חוסיין

ציוד

סיר ג'חנון 24
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 7 ביצים (מופרדות)
  • 1 כף תמצית רום
  • 2 שקיות סוכר וניל (או 2 כפות תמצית וניל)
  • 1 ½ סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות פודינג וניל (גדושות)
  • 4 כפות קורנפלור (גדושות)
  • 4 כפות קמח מנופה (גדושות)
  • 2 שמנת חמוצה
  • 1 קילו גבינה לבנה (9%)

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים, את החלבון נקציף עם מעט מלח ואז נוסיף בהדרגה את הכוס סוכר.
  • את החלמון נערבב עם מטרפה ידנית בהדרגה עם הסוכר וניל / תמצית וניל והרום חצי כוס סוכר, חלב, שמן, שמנת חמוצה, גבינה, פודינג קורנפלור וקמח.
  • נוסיף את החומרים בהדרגה תוך כדי ערבוב ידני לפי הכתוב. מתחילים עם הסוכר תמציות והחלמונים ואז מוסיפים את הנוזלים , הגבינה והשמנת ורק אז את היבשים.
  • את הבלילה של החלבונים מעבירים לבלילה של שאר החומרים בשלוש שלבים תוך כדי קיפול.
  • משמנים טוב טוב עם שמן את התבנית. מדליקים את התנור 10 דקות לפני האפיה עצמה.
  • שמים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ואופים (במדף התחתון של התנור על רשת) 25 דקות ראשונות (פס עליון ותחתון) על חום 200 מעלות.
  • אחרי 25 דקות פותחים את התנור ומוציאים את האדים וסוגרים בחזרה. מנמיכים ל-140 מעלות למשך שעה וחצי נוספות.
  • אחרי סיום האפיה, משאירים את העוגה שעתיים בתנור , אחרי השעתיים האלו מוציאים את העוגה לקירור מלא או מינימום שעתיים במטבח (לא במקרר) ואז ניתן לחלץ את העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.