Go Back
+ servings
עוגיות אמסטרדם משגעות בטעם מושחת

עוגיות אמסטרדם משגעות בטעם מושחת

שילוב המושלם בין שוקולד מריר ולבן
ציון 4 על ידי 7 דירוגים
כמות 35 עוגיות בערך
באדיבות: סיגלית עמגר

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
Advertisements

המצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה (טמפ' חדר)
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • ¾ כוס סוכר חום (כוס חד פעמית חמה)
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
  • ¾ כוס קקאו (איכותי)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית נס קפה
  • 2 ביצים

למלית:

  • מטבעות שוקולד לבן (פרלין מיוחדים לאמסטרדם - לא חובה)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נשים תחילה את שני סוגי הסוכר והחמאה ביחד ונערבב היטב.
  • לאחר מכן נוסיף את הביצים ונערבב, ואז נוסיף את יתר החומרים ונערבב, ורק בסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה.
  • כשהבצק מוכן, נכניס אותו למקרר להתפחה איטית של כ-6 שעות.
  • לאחר ההתפחה, ניצור כדורים ונשטח את הכדור על היד. נשים מטבעות שוקולד לבן, ואז לסגור ולכדרר לכדור.
  • נסדר בתבנית ונאפה אפייה רגילה במרכז התנור על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בדיוק.
Advertisements

הערות וטיפים

טיפים:
1) אל תאפו יותר זמן ממה שרשום. תוציאו שהם רכות , הן מתייצבות בחוץ. תאפו אפייה רגילה מדף אמצעי ולא טורבו. אל תשימו יותר מ-15 עוגיות בתבנית כי הם משטתחות הרבה.
2) אפשר לשים פרלין אחר לא חייב לבן.
3) טעים מאוד על העוגיה עצמה פאדג' גם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.