Go Back
פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה

פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה

חווית טעמים עשירה במיוחד
ציון 4.34 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: סוניה לוי

ציוד

תבנית גודל R-31 או תבנית קוטר 24 או רינג

המצרכים

לפירה:

  • 14 תפוחי אדמה (בינוניים)
  • 1כף מלח
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כף פלפל לבן (טחון)
  • 3 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם

לבשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • ½ צרור כוסברה
  • 2 בצל (בינוני)
  • 1 כף תבלין קציצות (או ראס אל חנות)
  • 1 כפית פלפל לבן
  • ½ כוס צנוברים (קלויים)
  • 6 כפות שמן

אופן ההכנה

  • בסיר עמוק שמים מים שיעברו את תפוחי האדמה. מקלפים ושולקים את תפוחי האדמה עד ריכוך ומועכים לפירה
  • מוסיפים ביצים, מלח, פלפל, מרק עוף ומערבבים.
  • במחבת בינונית שמים 6 כפות שמן. מחממים ומטגנים את הבצל והבשר ומתבלים ומוסיפים צנוברים ואז מערבבים.
  • מחממים תנור על 200 מעלות. משמנים את התבנית שלנו ומפזרים פירורי לחם (אם משתמשים ברינג אין צורך לשמן או לפזר פירורים).
  • שמים שכבה של 1.5 ס"מ פירה בתחתית התבנית, ומעליה שמים תערובת בשר, ואז שוב שכבה של 1.5 ס"מ פירה.
  • מהדקים היטב ועושים סירוק לפירה העליון עם שיני המזלג. לאחר מכן מפזרים שומשום מעל.
  • מכניסים לאפייה של שעה עד שעה וחצי ללא כיסוי.

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.